Midlife crisis? Wélke midlife crisis?

Toen de zomer van 2012 doorbrak viel me iets op:

Alle vrouwen tussen de 20 en 25 jaar zijn geweldig aantrekkelijk.

Niet per se seksueel aantrekkelijk of geil, maar wel allemaal mooi. Lief en naïef, onbezonnen en onaangetast. Met een zachte huid en blote benen. Toen ik zelf 20 jaar oud was, waren de meeste meisjes van mijn leeftijd helemaal niet zo aantrekkelijk. Wat zou er in de tussentijd gebeurd zijn?

In diezelfde periode kreeg ik behoefte aan verandering, nieuwe impulsen. Gewoon, het huis eens opnieuw inrichten. Een andere auto. Een leuke nieuwe vrijetijdsbesteding vinden. Voorjaarsschoonmaak, dat soort dingen.

Pas toen ik me realiseerde dat ik over een motorrijbewijs nadacht, drong het tot me door.  Zou dit een midlife crisis zijn?

Ik zocht de Wikipedia pagina op en kon één voor één alle checkboxes aanvinken:

  • ik wilde de beste horlogemaker ter wereld worden
  • ik wilde me fit voelen
  • ik wilde er jong en aantrekkelijk uitzien
  • ik kocht een racefiets en een te dure auto
  • ik zocht contact met vrienden van vroeger

Hatsaa. Deze jongen zat er middenin.

En daarmee was de kous af. Dit was gewoon even een midlife crisis, niks bijzonders. Iedere keer als ik een mooie meid of een stoere motor voorbij zag komen moest ik om mezelf en mijn midlife crisis lachen. En daarmee was het klaar.

Een gedachte over “Midlife crisis? Wélke midlife crisis?”

Reacties zijn gesloten.