D.6

D had op de valreep kaartjes voor Lowlands weten te bemachtigen. Haar vriendinnen hadden gevraagd of ze mee wilde en in het kader van haar nieuwe geniet-van-het-leven aanpak had ze ja gezegd.

Ik vond het moedig. Het was een grote stap naar een onafhankelijker leven. Dat was fijn voor haar én voor mij.

D had eens gezegd dat ze het moeilijk zou vinden als ik met iemand anders in ons bed zou slapen. Maar nu stelde ze voor dat ik M in ons huis zou uitnodigen terwijl zij weg was. Dat verbaasde me. Ze had zelfs badschuim voor ons gekocht.

Ik wilde ons grote huis graag aan M laten zien. Ik wilde voor haar koken in onze fijne keuken, samen ontbijten op ons dakterras, genieten van ons bad en vrijen in ons grote bed. Ik wilde dat M een groter, vast deel van mijn leven uit zou maken.

Het was spannend om met M in ons huis te zijn. De buren zouden ons kunnen zien en horen. Tegelijkertijd voelde het vertrouwd. Dit zou een vast onderdeel van ons samenzijn kunnen worden.

Als de tijd er rijp voor was zou ik het geheim aan mijn ouders en zussen en aan mijn beste vrienden vertellen. Zij zouden het begrijpen. Ik had aan niemand anders verantwoording af te leggen dan aan D, M en mezelf.

M was een geheim dat ik van de daken wilde schreeuwen.